Esküvői Torta Rendelés

Ha sikeresen kiválasztottuk a torta ízét, utána elgondolkozhatunk azon, hogyan is fog kinézni az esküvői torta.

A tortadekorációs elemek előtt kiválaszthatjuk, milyen alakú legyen a torta. Esküvői Torta kínálatunk megtekinthető budapesti Tortaműhelyemben.

Esküvői Torta Rendelés

A legklasszikusabb a kör alak. Itt számos méret közül lehet választani attól függően, hogy hány szeleteset szeretnénk.

Általában egy 14 cm-es torta 6 szelet. 16 cm-es 8 szelet, 18 cm-es 11 szelet. Magasságukat tekintve kb 10 cm magasok.

 

A mai trendnek megfelelően divatba jöttek az extrém magas torták, itt lényegében egy bújtatott emeletes tortától beszélünk. A szeletszámok is változnak, ha a torta magassága változik.

 

A szeletszámot nem csak a torta méretével tudjuk befolyásolni, hanem több tortát is egybe tudunk építeni. Ahogy említettem már az egyik formája a bújtatott emeletes torta, ekkor 2 egyforma kerületű tortát építünk egymásba. Körbe burkoljuk krémmel vagy fondanttal és díszítjük a végeredmény 1 nagyon magas torta.

Esküvői Torta Rendelés

A klasszikus 2, 3, 4 vagy több emeletes torta, amikor több eltérő kerületű tortát egymásra rakunk. Mindegyiket külön-külön díszítjük, akár mindegyik külön ízesítésű is lehet. Az emeletek kialakításakor akár tortaállványt is használhatunk.

 

Szögletes Esküvői Torta Rendelés

A kör alakú torták mellett kezd elterjedni a szögletes torták. Itt is minél nagyobb egy torta annál nagyobb szeletszámmal lehet kalkulálni. Kör alakú tárához hasonlóan krémmel és fondanttal is burkolhatjuk és több emeletet is egymásba építhetünk.

A kör és szögletes torták a legelterjedtebbek, de a formát tekintve a képzeletünk szab határt milyen alakú tortát készítünk. Ha tortát építünk és nem állványra tesszük arra kell figyelni, hogy meglegyenek a tartó elemek a tortában, hogy a legalsó ne nyomódjon össze a nagy súly alatt. Az alátámasztást torta tiplivel szokták megoldani, erre külön figyelmeztetni kell a vendégeket, hiszen ez egy nem ehető alkatrész a tortában.

 

Pucér Torta
Pucér Torta

 

 

Szögletes torta
Szögletes torta