Dizájn, diéta, receptek,
díszítési ötletek,
természetes alapanyagok
Fotók:
Eva M Szabo Photography

„A kiosztott lapok adottak, de ahogy játszod őket, az szabad akarat.”

(Jawaharlal Nehru)

Torták fiúknak

Bejegyezte: Szabó Éva, 2013. augusztus 27. | Még nem érkezett hozzá megjegyzés

 

A lányoknak könnyebb tortát készíteni. Szerintem.

IMG_0402Pedig tudom, sok a fiús téma, mégis valahogy könnyebb habos-babos, fodros, cuki tortát gyártani, mint vagányat, lazát, autósat, hősöset… Vagy lehet csak én vagyok így ezzel? Nem tudom. Mindenesetre a lányos torták jobban kézre állnak nekem. Milyen szerencse, hogy fiam van, és a környezetemben is több a kisfiú, mint a kislány. :)

 

Azért nem kell azt gondolni, hogy ezeket a tortákat nem szívesen készítettem, nagyon is szerettem őket.

 

IMG_0426A Mickey egeres torta figurái előre vásárolt marcipánok, itt még nem tudtam Mickey-t gyártani (azóta ezt a hiányosságomat bepótoltam). Csoki ízben készült, a barátnőm kisfiának.

Ákoska nagyon örült, bár az első kérdése az volt: “miért nem megy be Mickey a házikójába?” Barátnőmnek csak ekkor esett le, hogy az Mickey egér háza lenne. Szerintem Ő is hasonlóan éli meg a mesenézést, mint én: ülök a tv előtt, üveges szemmel bámulok a tv irányában, és vagy alszom (nyitott szemmel), vagy éppen azon jár az eszem, hogy mit süssek :)

 

 

A tűzoltós torta pedig ugyanazon a napon készült, mint a mikis. Szintén egy barátnőm kisfiának. Sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de a siker így sem maradt el, és állítólag az utolsó morzsáig elfogyott.

 

IMG_0398

 

A traktoros torta kicsit kakukktojás, mert az nem gyereknek, hanem egy mezőgazdaságban dolgozó férfinak készült, aki imádja a traktorokat. Ennek megfelelően nem rakhattam rá cuki birkákat, vagy kancsal szemű bocit. Maradt a tavacska, a szénakazal, kicsi fű. Olyan szolid traktoros lett (szelíd motoros után szabadon)…

 

traktoros torta

 

traktor a tortán

A traktorról szerettem volna készíteni fázisfotót, el is kezdtem, de a közepénél annyira belemerültem a formázásba, hogy elfelejtettem fotózni. A felét meg csak nem tenném fel, bár nem egy bonyolult forma, de szerintem nem sokra mennétek egy félig elkészített traktorral. Bár odaírhatnám az utolsó kép alá, hogy innen mindenki folytassa saját ízlésének megfelelően.. (de inkább megkímélem magam a csuklástól)

 

 

 

 

 

A traktor érdekessége még, hogy cukormentes marcipánból készült, aminek a receptjét, és elkészítését szeptember vége felé hozom (remélhetőleg videóval).

Minden vélemény számít!